Συνεργασία Επιμελητηρίου Ηλείας και κόμβου καινοτομίας GiSeMi HUB στα πλαίσια του έργου INCUBA

ILIA_CHAMBERGiSeMi_F1286678405.jpg

 

 

Το Επιμελητήριο Ηλείας, συνεχίζοντας τις ενέργειες δικτύωσης για την προβολή και στήριξη των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με την Ε-TRIKALA A.E, διαχειριστή του κόμβου καινοτομίας «GiSeMi HUB».

Η θερμοκοιτίδα «GiSeMi HUB» αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και της e-Trikala A.E. κι έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, οι οποίες δίνουν λύσεις στις προκλήσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις.

Το Επιμελητήριο Ηλείας και η Ε-TRIKALA A.E. δεσμεύονται για την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων σε σχέση με νέες μεθόδους, ενέργειες και προσεγγίσεις καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, στο πλαίσιο της δημιουργίας και λειτουργίας ενός δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους. Προς τούτο και στο πλαίσιο υλοποίησης, από το Επιμελητήριο Ηλείας, του έργου «INCUBA- CROSS BORDER AGRIFOOD INCUBATORS –Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες», υπέγραψαν από κοινού Συμφωνητικό Συνεργασίας, δηλώνοντας έτσι απερίφραστα την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για την ενδυνάμωση των υφιστάμενων δομών θερμοκοιτίδων αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας αλλά και των προοπτικών αναζήτησης και στήριξης νέων μελλοντικών, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμων, δομών θερμοκοιτίδας  επιχειρήσεων  του αγροδιατροφικού τομέα. Παράλληλα εντάσσονται στο «Διασυνοριακό Δίκτυο Καινοτομίας Αγροδιατροφής (Δ.Δ.Κ.Α.)» του έργου «INCUBA», με στόχο την ενεργοποίηση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της καινοτομίας.

Ο κόμβος καινοτομίας «GiSeMi HUB», παρέχει τη δυνατότητα σε ομάδες νέων ανθρώπων που έχουν μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να την εξελίξουν σε startup, σε νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές τους λειτουργίες, καθώς και σε εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν ή να διαφοροποιήσουν τη δραστηριότητά τους, να φιλοξενηθούν σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και απολύτως συνεργατικό χώρο στην πόλη των Τρικάλων. Παράλληλα, το GiSeMi HUB αποτελεί τον επιταχυντή διάχυσης της τεχνογνωσίας που παράγεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τα ερευνητικά κέντρα/ινστιτούτα και τους παραγωγικούς φορείς, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου πόλου ανάπτυξης διαπεριφερειακής εμβέλειας. Στους επιμέρους στόχους τους εντάσσονται η ενθάρρυνση της αναβάθμισης υφιστάμενων και η δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων µε εισαγωγή νέων τεχνολογιών, η ενθάρρυνση της αξιοποίησης της έρευνας µε τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας από ερευνητές (spin-offs), η υποστήριξη του R&D των τοπικών επιχειρήσεων καθώς και η εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του  

GiSeMi Innovation & Entrepeneurship HUB: 

http://gisemi.gr/

Το Επιμελητήριο Ηλείας ευελπιστεί πως η παρούσα συνεργασία θα αποτελέσει την απαρχή μιας πιο στενής δικτύωσης και διάδρασης μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας, την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας καθώς και την κάλυψη αναγκών παροχής εξειδικευμένης κατάρτισης και συμβουλευτικής επιτάχυνσης των τοπικών επιχειρήσεων των δύο νομών.

Το έργο INCUBA, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα”, έχει ως γενικό στόχο να υποστηρίξει τη δημιουργία, την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και τη διεθνοποίηση νεοφυών επιχειρήσεων και των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής, μέσω της ενδυνάμωσης υφιστάμενων αλλά και δημιουργίας νέων θερμοκοιτίδων. 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στους ακόλουθους συνδέσμους:

Official Pages:

https://incubaproject.eu/

https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/incuba/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCpbHVy1N85AXNllTDZt2plg

Facebook: https://www.facebook.com/incubaprojectGRIT 

Προηγούμενο Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας